Nieuwe veiligheidseisen trucks regio London per 28 oktober 2024

25 september 2024

Het gebruik van camera’s op vrachtwagens voor de levering van zendingen in de regio London is een belangrijke maatregel die genomen is door de London Council Transport and Environment om de veiligheid te verbeteren.

De London regio is een drukke en complexe stad waar vrachtwagens regelmatig manoeuvreren in smalle straten en drukke verkeersomstandigheden. Het installeren van camera’s en geluid systemen helpt niet alleen bij het waarborgen van de veiligheid van chauffeurs en ander weggebruikers, maar speelt ook een cruciale rol in het voorkomen van ongevallen en diefstal.

Heebink heeft besloten om alle trucks die naar UK rijden uitrusten met dit DVS systeem (Direct Vision Standard). Momenteel zijn al een groot deel van onze trucks voorzien van deze veiligheidssystemen en verwachten wij eind september de installatie geheel te kunnen afronden. Hiermee voldoen wij ruimschoots aan alle eisen die per 28 oktober a.s. voor nieuwe geregistreerde trucks gaan gelden.

Eerder geregisterde trucks voorzien wij ook van deze systemen. Uiteraard is elke truck approved by UK government.

Vanzelfsprekend werken deze systemen ten allen tijden en dus ook buiten de regio London zodat het voor alle leveringen van onze klanten een extra veiligheid biedt.

Veiligheidssysteem bestaat uit:

  1. BSIS Camera / side camera
  2. MOIS Camera / front camera
  3. Beeldscherm
  4. Pieper / alarm
  5. Externe pieper / alarm