Skal certificering Heebink Uitgebreid

19 september 2024

Wij zijn verheugd te melden dat J. Heebink nu ook gecertificeerd is voor de import van biologische voedselproducten. Dit betekent dat wij u een nog completere dienstverlening kunnen bieden, van import tot opslag en transport van biologische voedselproducten.

Wat is Skal?

Skal is een onafhankelijke organisatie dat toezicht houdt op de biologische keten in Nederland en certificeert bedrijven met biologische activiteiten. Skal ziet erop toe dat het biologisch produceren, bewerken en verhandelen van producten voldoet aan onder andere de biologische EU-regelgeving. Dit in opdracht van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

 

Skal en Heebink

Doordat J. Heebink in wilt spelen op de groei van de regio Foodvalley en zo goed mogelijk aan de wensen van onze klanten wilt voldoen, is gekozen om het certificaat uit te breiden van alleen opslag naar ook import;

Er wordt gesproken van import als u (biologische) producten, fysiek afkomstig van buiten de EU, laat aangeven ten invoer binnen de EU. Nu J. Heebink gecertificeerd is voor import, hebben klanten nu ook de mogelijkheid om J. Heebink als eerst geadresseerde te vermelden op de e-COI. J. Heebink voert de vereist ingangscontrole uit, documenteert en doet de afhandeling in TRACES.

Daarnaast is het mogelijk dat J. Heebink alle zorgen betreft de export/import van uw biologische voedselproducten uit handen neemt en uw wordt bijgestaan door onze vakkundige douanemedewerkers.